Newsfeed

TDW: Metalhead Cartoon Character Hybrid….

TDW - The Days The Clock Stopped

TDW is Tom De Wit`s brainchild and he states about himself, «I make stuff and do things. Music/Words/Audio/Video/Webdesign. Metalhead Cartoon Character Hybrid». The album The Days The Clock Stopped is probably his newest effort.

 Tracklist :

– Crashscape (instrumental)

– Clockstop – Insight X

– Code of Conduct

– Clockstop – Insight 2

– Sleepless Angels

– The Pulse

– Clockstop – Insight 3

– Death and her brother Greg 

– No Can Do

– Clockstop – Insight 4

– Epilogue – A string of repeats

– All we could do (CD only Bonustrack)

 All music & lyrics written by: Tom de Wit.Produced & mixes by: Tom de Wit @ The Imagineering Suite. Co-produced & Mastered by: Rich Gray @ Gray Matter Audio

The main musicians

Tom de Wit – Lead Vocals, Rhythm & Lead Guitars, Synths, Orchestrations

Rich Gray – Bass Guitar, Backing Vocals (Aeon Zen, Annihilator)

Fabio Alessandrini – Drums (Annihilator)

Remco Woutersen – Cello solo parts

Solo’s per song

#4 – Marco Sfogli (Solo artist, James LaBrie, PFM & Icefish)

#5 – Daniel Magdič (Prehistoric Animals, Ex-Pain of Salvation)

#6 – Koen Romeijn (Detonation, Heidevolk)

#8 – Chris Zoupa (Teramaze)

#9 – Andi Kravljaca (Bioplan), 

#9 – Matthew Op ‘t Einde (IDEK.)

#9 – Luca Di Genarro (Soul Secret)

#10 – Norbert Veenbrink (Dreamwalkers Inc)

#11 – Lennert Kemper (Dreamwalkers Inc)

Choirmembers:

Laura Ten Hoedt, Cailyn Erlandsson, Nicole Re Ruiter, Iris van ’t Veer, Rikke Linssen, Stan Eimers, Ron Brouwer, Rich Hinks. Abraham Sarache.

After dropping hints for months on his instagram and facebook pages, TDW has announced the title, track list and teaser for the upcoming album. The album will be called The Days The Clock Stopped and it will become a project on multiple fronts as it comprises a 75+ minute album and a documentary that dives deep into the subject matter behind this record. It’s slated for release on the 4th of December 2020 in an extensive physical digibook release with the album, the documentary (+ many extras) on DVD and a book filled with photos, lyrics and more. The album will also be made available on streaming services on this date.

TDW’s main protagonist Tom had the following to say about this record:

«The Days The Clock Stopped is the first time in my music career that I decided to confront my own fears and life experiences head on. This is no longer a matter of fictional stories being told. This is my own. The story of a young man who had to confront death at a young age and what it did to him».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*