Newsfeed

Byron: Recorded during the pandemic months……

Byron – The Omega Evangelion

Byron is a Finnish heavy metal band, which mixes its eclectic sound from NWOBHM to doom metal and back again to occult rock and stoner. The band, formed in 2019, consists of long-term, competent musicians who’s history lies in doom and black metal, as in hard rock and other styles of metal. During the pandemic months, Byron has recorded a full-length album and prepares for its release 2020/21. 

Through The Eye Of The Nightingale is the first single to be taken from the forthcoming full-length album by Finnish heavy metallers Byron , The Omega Evangelion. It is a traditional, fast-paced, melodic heavy metal anthem with catchy riffs, big chorus and tasteful guitar harmony solos, and one piece of the eight-track masterpiece to be announced later this year. For those fancying about lyrics and song meanings, this is about a military coup and assassination of a God-king in a fictional Hyperborean city-state, yet paints a bigger picture of society in a culmination point of history; In every end, there´s always a new beginning. The track Where Shadows Align,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*