Newsfeed

MaterialEyes: Drips with 70s juicy prog….

MaterialEyes– Adrenaline High

During the celebration of Yorkshire day there are several local customs that are not found elsewhere in England, such as Long Sword Dance. The band is Materialeye is from Yorkshire but has not yet achieved a celebration such as Long Sword Music! The trio MaterialEyes, on the other hand, plays a very well-played prog.

 MaterialEyes was formed by musician/songwriter Dave Westmoreland and guitarist Will Lawery, and joined shortly after by ex-Roadster guitarist Martyn Howes. The trio is are influenced not only by the great prog rock bands such as Yes, Genesis, Pink Floyd and Camel, to name but a few, but also by a diverse range of music from all genres both old and new. The track Adrenaline High with guest vocals by Anthony Naughton.

Adrenaline high
I scorch the sky
Have wings I fly
I am I (x2)

Adrenaline high
I scorch the sky
Have wings I fly
I am I
Adrenaline flood
It’s racing through my blood
Heartbeat pounding
I am I (x2)

Adrenaline high
I scorch the sky
Have wings I fly
I am I (x2)

Adrenaline high
I scorch the sky
Have wings I fly
I am I (x2)

The band member Howes now states, «We’re now in the final stages of completing our third album. Ahead of this we decided to release a single called Adrenaline High. The opening of the song is inspired by early Yes.  It then morphs into a prog/funk fusion with varying time signatures. Lead guitar and Hammond style organ are supplied by myself, Martyn Howes. The new album, which is as yet untitled, is due to be released in the coming months».

Stated about Adrenaline High on MaterialEyes`s bandcamp page, «Brilliant! Progressive rock 70’s style. The guy even sounds like Jon Anderson! ».

«Fantastic new single and paving the way for a new album. These boys just get better and better prog at its very best. It drips with 70s juicy prog, Yes being one band that springs to mind. Get your lugs on this one, it’s a real cracker.
MaterialEyes, England, music news Yes, Genesis, Pink Floyd, Camel, Dave Westmoreland, Will Lawery, Roadster, Martyn Howes, Jon Anderson,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*