Newsfeed

Arrayan Path: With album divided into three parts…..

Arrayan Path - The Marble Gates To Apeiron

The new Arryayan Path album is much heavier than its predecessor and more on the up-tempo scale, while at the same time maintaining all the characteristics and trademarks that make up the unmistakable style and sound of Arrayan Path.

Nicholas Leptos, the band’s driving force (also current vocalist of legendary Warlords) comments:« We worried less about doing something out of the ordinary’and more about writing good melodic metal songs. There was also more collaboration between the band members, maybe more than ever before!».

The Epic Power Metal force that is Arrayan Path returns with the band’s 8th full-length, a follow-up to 2018’s double-disc album Archegonoi. Titled The Marble Gates To Apeiron, the new album is due to be released on November 27th on CD and Digital. The track A Silent Masquarade.

 Lyric-wise, even though the new album is not a concept album, it does have a common theme running among the songs, one that deals with human nature as it has developed through the ages. For this reason the album is divided into 3 parts, with each part made up of 3 songs: The Past, The Present and The Future.

Even though the subject matter might seem varied between songs, as already mentioned there is a central theme that revolves around human reaction and response; from the destruction of our planet, to people’s quarrels regarding the pandemic, life, death, religion and mourning; and of course, somewhere in all that, the band’s favorite subject since forever: mythology!

The album was produced by Slava Selin and Arrayan Path and mixed by Simone Mularoni who has given a breath of fresh air to the band’s music over the past few years. Artwork was done by Giannis Nakos at Remedy Art Designs.

Tracklisting:

1. The Marble Gates to Apeiron

2. Metamorphosis

3. Virus

4. The Mourning Ghost

5. To Live Another Day

6. The Mask of Sanity

7. The Cardinal Order

8. A Silent Masquerade

9. Black Sails (The Nemean Ode)

Arrayan Path line-up:

Nicholas Leptos – Vocals

Socrates Leptos – Guitars

Christoforos Gavriel – Guitars

Miguel Trapezaris – Bass

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5129 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*