Newsfeed

When Frames Collide: With a fuel injected thrill ride outta here!

When Frames Collide - Heroes/Letting Go

Heroes, the second single from When Frames Collide EP Quattro, was released some weeks ago and it is a superbly crafted rock track that deserves to be heard! It combines the best of classic Australian rock influences with a strong British rock vibe. This hidden gem now gets a chance to see the light of day and damn, it’s good.

Quattro, the one & only EP from When Frames Collide, will be released later this year containing four glorious, 70’s infused musical nuggets for you to enjoy forever more. Heroes is epic. Full stop.

It’s 1979 and Stevie has just finished singing all three parts of Evie on the Sydney Opera House steps. He brings everyone back on stage to perform a new song. The crowd goes wild. It’s Heroes, the second track to be lifted from the Quattro EP by When Frames Collide.A tale of gargantuan proportions, a tale of love. The track Letting Go,

Letting Go is the first track to be lifted off the Quattro EP from Melbourne’s When Frames Collide. It’s a fuel injected thrill ride outta here! Part Stones, part Scissor Sisters, part Floyd. It’s time to kick out the jams, give work the finger & freak the f@#$k out!!

Or not.

When Frames Collide is a term often used to describe the competing, clashing or contradictory framing of events.

It is also the name of a short lived Melbourne rock band featuring Andy from Horsehead on vocals who graced the stages of a number of intimate venues in 2019, playing to adoring crowds before disappearing to record, never to be seen or heard of again …until now.

X-Ray Records present Quattro, the one & only EP from‘When Frames Collide, containing four glorious, 70’s infused musical nuggets for you to enjoy forever more.

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*