Newsfeed

Riverside: Expressing reflections, dreams and fantasies through music….

Riverside – Lost’n’Found – Live In Tilburg

The band states, «Riverside is a way of expressing reflections, dreams and fantasies through music. It is an idea for exposing emotions, for an escape from the grey or unnaturally overcoloured reality. It is music inspired by a time, a place, a thought and a word, a figment of their own and other people’s imagination. It is joy and sadness, a whisper and a scream».

Polish progressive rock masters RIVERSIDE announce Lost’n’Found – Live In Tilburg, a very special live-release coming out on December 11th, 2020 via InsideOutMusic.

Previously only available as limited self-released fanclub/tour-edition, Lost’n’Found – Live in Tilburg re-visits an outstanding performance at one of the biggest shows during Riverside`s European tour in 2015 for their acclaimed Love, Fear And The Time Machine album and also documents the group’s last tour with original guitarist and founding member Piotr Grudzinski († 2016, R.I.P.).

Lost’n’Found – Live in Tilburg is now made available widely as limited Mediabook 2CD+DVD (The concert is coming on DVD for the first time ever!), as Gatefold 3LP on 180g. vinyl with the full concert on two CD’s as bonus and as Digital Album.

Riverside’s Mariusz Duda checked in with the following comment:

«We’re really pleased to tell you that our live release Lost’n’Found – Live in Tilburg with a concert from the”Love, Fear AndThe Time Machine Tour 2015″ recorded at the fantastic 013 venue in Tilburg, The Netherlands, will be officially released later this year via InsideOutMusic».

«The tour promoting Love, Fear And The Time Machine was groundbreaking, exceptional, and, as it turned out later, also the last one with Piotr Grudziński. We played, among others, a special version of The Same River and a 20-minute version of Escalator Shrine».

«The reissue of this recording we had previously sold exclusively during our shows in very limited edition, is enhanced by artwork from Travis Smith, extended booklet layouts and…a DVD with the concert, for the first time».

A first sample of the release has been made available today with the live-video of Hyperactive (Live in Tilburg), which was directed and edited by John Vis, to be seen here.

Lost’n’Found – Live in Tilburg features 13 songs recorded on October 18th, 2015 at 013 in Tilburg, The Netherlands with a playing time of 104 minutes with the following track-listing for the CD, LP, DVD and Digital Album formats:

Riverside – Lost’n’Found – Live in Tilburg

1. Lost (Live in Tilburg)

2. Feel Like Falling (Live in Tilburg)

3. Hyperactive (Live in Tilburg)

4. Conceiving You (Live in Tilburg)

5. Panic Room (Live in Tilburg)

6. Under The Pillow (Live in Tilburg)

7. The Depth Of Self-Delusion (Live in Tilburg)

8. Saturate Me (Live in Tilburg)

9. Egoist Hedonist (Live in Tilburg)

10. We Got Used To Us (Live in Tilburg)

11. Escalator Shrine (Live in Tilburg)

12. The Same River (Live in Tilburg)

13. Found (Live in Tilburg)

The track Out Of Myself acoustic version,

The Gatefold 3LP+2CD edition of the album will be available on 180g. vinyl in the following versions:

Black vinyl – unlimited

Orange vinyl – 300x copies via IOM Webshop / CM Distro Europe

Opaque hot pink vinyl – 300x copies via Burning Shed

Clear vinyl – 300x copies via JPC

Blue vinyl – 200x copies via Just For Kicks

The track Lament,

In other Riverside news, the band’s Out Of Myself debut-album from 2003 is receiving a much overdue re-issue and first ever release via InsideOutMusic now. Available digitally via all download and streaming outlets as of today as well, the new editions of the CD and LP format will be available in February 2021. Look out for more details soon…

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6037 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*