Newsfeed

Finsternis: With a black metal sound ready made for the modern era…..

Finsternis – The Old Tongue

Mobile in Alabama has several art museums, a symphony orchestra, an opera house, a ballet company and historically valuable architecture, and most importantly a band called Finsternis! That band offer a dark, heavy and energetic metal music with a very proper production. The bands states, «Our 1st EP, The Old Tongue, where black and roll meets the sounds laid down by Dissection and other black metal pioneers».

The release was recorded and mixed by Jose Del Rio at River Sound Studio, and mastered by Alan Douches at West West Side Music. Finsternis was formed in 2018 by Duel Guess (Guitars), Ben Watson (Guitars), Jacob Hines (Drums), and Jamie Jones (Vocals). Taking influences from classic black and roll like Venom, Modern U.S. black metal acts like Goatwhore, Bastard Sapling and Cloak while maintaining a healthy affinity for the Swedish melodic black metal popularized by Dissection, Finsternis has a black metal sound ready made for the modern era.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*