Newsfeed

Violent Silence: More intense than whatever…..

Violent Silence - Twilight Furies

The band Violent Silence offers contemporary symphonic prog and was formed sometime after the millennium as the creative vehicle of composers Hannes Ljunghall and Johan Hedman. Violent Silence is not the world’s most accessible band, but if you investes in many listen you will be plentiful rewarded!

Zicazic states, «More progressive than progressive rock, more intense than whatever, the art which Violent Silence proposes is neither easily describable nor comparable to anything else. The songs prove to be stuffed with genius and class… Do you want to discover a really original group? Here is one!».

This is a short trailer with song snippets from the brand new Violent Silence album Twilight Furies, which will see a release in November 2020. Violent Silence discography:

Twilight Furies (2020)

A Broken Truce (2013)

Kinetic (2005)

Violent Silence (2003)


Line-up: 
Johan Hedman – keyboards, percussion, additional voices and sounds
Erik Forsberg – lead vocals
Simon M. Svensson – bass
Hannes Ljunghall – additional keyboards.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4480 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*