Newsfeed

Tammatoys: Put on your headphones and turn up the volume!

Tammatoys - Conflicts

Tammatoys states, «Here is the first taste of our upcoming album Conflicts which has a release date November 27 this year. A promo video that shows small fragments of what will come as streaming, CD and LP».

«Put on your headphones and turn up the volume! Hope it can pique curiosity for the rest! ».

Tammatoys was formed in Oslo (Norway) in 1999 by Kjetil Bergseth and Øystein Utby, both with experience from different bands in several genres, as anoutlet for their common fascination with progrock. After a few Ep`s in early 2000 they are finally ready with their full lenght debut album Conflicts in late November.

Line-up:

Kjetil Bergseth – Vocals, keyboards and acoustic guitars, Øystein Utby – Bass, Simon Dolmen Bergseth – Guitars, Bjørn David Dolmen – Guitars, Ragnar Aasen Utby – Guitars and Martin Utby: Drums. The track Nightmare`s End From Within A Dream,

Actually Conflcits is produced by Kjetil Bergseth and Øystein Utby from Tammatoys, and in addition the record is mixed, engineered and mastered by Kjetil Bergseth and co-engineered by Simon D. Bergseth, and such skills is always to discover!

 The music of Tammatoys is probably for fans of IQ, Rush, Ultravox & Genesis.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*