Newsfeed

Grumblewood: With warm and charming album…..

Grumblewood - Stories Of Strangers

Grumblewood are a quartet inspired by the electric folk and progressive rock movements of the early 70s, their music blends baroque, jazz, and traditional folk music in a vintage rock setting.

Grumblewood are from Wellington, New Zealand. Their debut album Stories Of Strangers features eight tales of fortune, fable, daring and demise, and explores the lyricism, rhythms, and role of folk music, mixing it up with a bit of jazz, a bit of baroque, and a lot of rock. The track Picturesque Postcard 

The band has taken the very unusual and artistic step of recording, mixing and mastering entirely in analogue and the result is a warm and charming album that appears born of the golden era of progressive music.

«The album sounds like it was made in the early 1970s. The songwriting and musicianship is fantastically engaging». – Robin Armstrong, Cosmograf/Gravity Dream.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7159 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*