Newsfeed

Hypervolume: With guttural vocalizations and utilizes a dizzying variety of guitars, amplifiers…..

Hypervolume - Conceive

Chicago heavy duo Hypervolume will release their debut album Conceive on December 4th, 2020. 

A relatively new act, Hypervolume is an audio experiment conducted by two humans whose talents have been forged in the crucibles of Chicago’s heavy music scene. These expert alchemists blend doom, death, and thrash metal with elements of psychedelia and punk to create a uniquely intense experience. A. Human provides guttural vocalizations and utilizes a dizzying variety of guitars, amplifiers, and effects to create a barrage of riffs that are fueled by the percussive onslaught of Chicago’s most prolific drummer, the fabulous Fabian A.

The duo established Hypervolume in 2018, played a few gigs in 2019 and 2020, and have just finished their first as-of-yet unreleased album Conceive, nine tracks of pure metal bliss with artwork designed and etched in brass by Janna Weddel Of Bezel And Thread Orbit, the second track on the album, is featured on Angry Peasants: Volume Nine, a compilation of local bands from Chicago and beyond! The track Orbit.

A music video for orbit has also been produced and is scheduled for release in October 2020. Hypervolume is currently seeking a label to call home.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*