Newsfeed

Ignitor: With eight newly forged unmerciful metal anthems…..

Ignitor - The Golden Age Of Black Magick

Ignitor is an Austin-based heavy metal band featuring Jason McMaster (Dangerous Toys) and Stuart Laurence (Agony Column.) The band has released seven albums and entertained audiences everywhere, the Titans of Texas True Metal, return with their scorching, wicked new slasherpiece The Golden Age Of Black Magick. The album is out now via Metal On Metal Records. The title track The Golden Age Of Black Magick,

The Golden Age of Black Magick consists of eight newly forged unmerciful metal anthems that harken back to the glory of days of relentless fist-pumping, head banging, screaming heavy metal electricity; so thick; you’ll have to cut it with a chainsaw.v The track Stoned At The Acropolis,

Line-up: Jason McMaster – Vocals, Stuart Laurence – Guitar, Robert Williams – Guitar, Billy Dansfiell – Bass and Pat Doyle – Drums.

All music written, arranged and performed by Ignitor and lyrics by Jason McMaster.

Recorded (September-December 2019) Mixed and Mastered by Stuart Laurence at Emphatic Audio in Austin, Texas. Vocals recorded at Self Studio, Texas. Cover art by Jowita Kaminska-Peruzzi and graphic design by Simone A. Peruzzi (Metal On Metal Records).

Ignitor was formed in Austin, Texas in 2003 with legendary Agony Column guitarist Stuart Laurence, Brendon Bigelow on bass, Beverly Barrington on guitar, Pat Doyle (Offenders) on drums, and vocalist Erika Swinnich. The band wanted to write music reflecting their passion for heavy, speed, and power metal.

The band quickly attracted a worldwide fan base after releasing their debut album Take To The Skyfeaturing the hit Demonslayer in 2004 to rave reviews. Germany’s Rock Hard magazine named it Demo Of The Month. Dies Irae (Brazil) said Ignitor, «Ignitor take the world by storm, playing a furious Heavy/Speed Metal, joining the high class of veteran musicians and the powerful voice of Erika Swinnich ».

Ignitor performed at Mexico’s Monterrey Metal Fest in May 2005, appearing alongside Motörhead and Danzig. Then onto Germany’s Keep It True Festival in November 2005, where they stunned the crowd and were named Best KIT Newcomer by Mario’s Metal Mania magazine.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*