Newsfeed

R.I.P. Ken Hensley

Kenneth William David Ken Hensley (born 24 August 1945 in Plumstead in London died yesterday. He was a British singer, guitarist, keyboardist and songwriter. He was best known from his time in Uriah Heep (1969-1980). Hensley, who laid the foundation for most of Uriah Heep’s hits in the 1970s, including Lady In Black, July Morning, The Wizard and Sunrise. He was active until his death and lived in Alicante in Spain.

Mick Box states, «Devastating news yesterday from Ken Hensley’s manager Steve Weltman that Ken Hensley has passed away. I had just finished watching his video of the unboxing of the 50th Anniversary Box Set last night, where he seemed absolutely fine and justifiably proud of his time in Uriah Heep, which has just added to the shock».

«We may not have always been the best of friends, but there were some wonderful times we shared too, which are the ones I will always remember. Ken Hensley wrote some amazing songs in his tenure with the band, and they will remain a musical legacy that will be in people’s hearts forever».

«His communication through lyrics and melody have stood the test of time, and with the power and chemistry of the band bringing those songs to life, we achieved success we could only have dreamed of».

«My sincere condolences go to his family and wife Monica and may he rest in peace».

Links:
Facebook Uriah Heep
Facebook Ken Hensley

Om Ulf Backstrøm (4923 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*