Newsfeed

Past And Secrets: Heavy and catchy riffs and great performing solos……

Past And Secrets - Memories

The one man band Past And Secrets states, «An alliance between atmospheric, ambient and djent sounds with a progressive touch shifted. This instrumental project will take you through its titles in a melancholic and airy universe, made of both heavy and catchy riffs and great performing solos featuring. It’s a real invitation to introspection as you listen to each track. Everyone is free to let themselves be invaded by the resulting emotions».

A few weeks ago this fine music project released its debut EP Memories and Past And Secrets is endorsed by serious zines as Laboga Amps from Poland and Skull Strings from France.

1. Heaven For Them

2. Strange Mystery (feat.Ludovic Dinh)

3. BoRn (feat.Pat Mulot)

4. Dancin ‘Together (feat.Tiem)

5. The Day You Turnaround (Feat.Oscar Salas)

The album starts with futuristic with rain and storm and suddenly the ambient keys join the show followed by nice guitar parts and beautiful piano in the track Heaven For Them. Ludovic Dihn have a very good solo on the track Strange Mystery, a more heavy and hectic track then the opener that also is contrasted by a calmer passage provided by keys and bass. Pat Mulot contributes splendid on the track BoRn, the track with the most prog metal feelings on the EP. The piece is have a great amount of exiting rhythm and atmospheric keys, and the song is added more power when Mulot shines!

Yohan Delasalle from Lille is the man behind Past and Secrets and his music is very good technically but also available to the listener without seeming pretentious. He offers the listners his personal version of metal and atmospheric music melting together and he performs it all stylishly and really well.

Links:
Facebook

Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*