Newsfeed

Thematic: Represents many parallels from our world…..

Thematic – Carry The Fire

Thematic shares a new video and states Carry The Fire and it represents many parallels from our world projected onto the music and story of Skyrunner. Just as we shoulder the burden of our own lives, we have the burden of our society and politicians to reckon with. This was an original idea from guitarist Nate Buesching, and with guitarist/bassist Ryan Schmidt, it turned into one of the more hard-hitting radio-friendly songs on the album. It’s not without its own prog-metal twists and turns that Thematic prides itself on. Ultimately, Carry The Fire is an epic song with a powerful message that is poignantly timed to the events happening in our world».

Skyrunner is a concept album that tells of a hero’s quest to honor a promise. It is a tale of an epic journey through the fall from grace, the battle for redemption and the ultimate glory and tragedy of salvation. It is a story of honor and valor, of a tormented soul and his quest to restore the light of hope and love to a world and soul consumed by darkness. It is a story of a promise kept. The track Silence In Thought,

Thematic is a band of creative minds who collectively share this calling and the desire to share their passion with the world through their music and story. The album have been mixed and mastered by award-winning producer, Forrester Savell (Karnivool, Animals As Leaders, Twelve Foot Ninja, I Am Giant). The band commented on the new release: «We have spent the last two years working on this concept album and we can’t tell you how excited we are to finally release Skyrunner».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*