Newsfeed

Chris Wicked: With many musical friends making a stunning sound…..

Chris Wicked - Aleine

Norway’s Chris Wicked is releasing a brand-new single, entitled Aleine on friday. The song, which features Gaahl  (Gaahls Wyrd) on guest vocals and V’gandr (Taake, Helheim) on bass, is the title track of the upcoming debut album scheduled to drop early next year through Apollon Records.

Aleine which means Alone is a catchy dark rock song where you’ll hear Gaahls haunting vocals underneath Chris’ melodic voice.

Chris Wicked is best known for his work with Malice in Wonderland, where he released several albums, EP’s and singles and toured the world. Now, Chris Wicked is reinventing himself, composing dark atmospheric, yet melodic songs and singing in his own language. Together with guitarist Rune Nordahl-Pedersen, bassist Eskil Sæter and drummer Marius Mathisen, Chris Wicked is now ready to release brand new music. Helping on the recordings the band invites friends, like Gaahl (Gaahls Wyrd), Hoest (Taake, Gorgoroth), Niklas Kvarforth (Shining) and V’gandr (Helheim) to collaborate, and the sound is quite stunning.

Chris Wicked consists of: Chris Wicked: Vocals Eskil Sæter: Bass Rune Nordahl-Pedersen: Guitar Marius Mathisen: Drums Produced and mixed by Leif Herland in Polyfon Studio Gaahl’s vocals recorded in Solslottet Studio by Iver Sandøy Mastered by Hugo Alvarstein Music and lyrics: Chris Wicked Arranged by Eskil Sæter, Rune Nordahl-Pedersen, Chris Wicked

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4932 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*