Newsfeed

Empress: Immersive, soothing, haunting, and delicately massive…..

Empress - Wait `Til Night

Australian post-metal group Empress have just revealed a music video for Void Shaped Void new song off their forthcoming second album Wait `Til Night, which is set for release on November 20th via Brilliant Emperor Records.

Recorded by Liam Kriz at Ravager Sound and mixed by M. Deslandes, Wait ‘Til Night sees Empress once again blurring the lines of such diverse musical genres as shoegaze, post-rock and metal to craft a singular and emotional sound that defies easy categorization.  More refined and mature than before, Empress is a clash of emotional and musical contradictions, soft and harsh, calm and hysterical. The track Golden Orb,

Empress blur many genre lines. One could reference alternative, indie, shoegaze, post-rock/metal…however the Gold Coast band is probably best described with adjectives – immersive, soothing, haunting, and delicately massive.

After a year of writing and recording, Empress entered the Brisbane dark music scene in 2017 with a six track self titled LP. An emotional collection of songs that push and pull the senses and drag you to the most secret corners of your mind.

Locally and through East Coast touring, Empress has played extensively with some of the countries most revered Metal, Hardcore, Post-Rock, Noise, Doom and Ambient artists as well as supporting international acts: Youth Code, Church of Misery, The Body, Wolves In The Throne Room and Cult Leader. Empress’ live show has been described as captivating, mesmerizing and beautifully terrifying.

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*