Newsfeed

Adult Cinema: Deserves a wider audience….

Adult Cinema - Hot And Cold

Adult Cinema is a band with a sole musician named Mike Weston. The music have been described by Joe Clay at The Times as «a winning blend of Meddle-era Pink Floyd, beguiling psych-folk and classic rock riffing. Mike Weston is an accomplished songwriter and musician who deserves a wider audience». The album Hot And Cold is the latest effort from Adult Cinema. The track Have You Ever Flown Across The Sky?

He’s quest to regenerate a maligned genre has taken this artisan from the workshop to the studio. Early success stalled, but the attention of Hollywood and the TV industry and support from a core of determined fans who sought him out one by one, convinced him to down tools and return to the studio. The track The Sun,

Likened to the titans of Classic and Prog Rock, the Southend-on-Sea native shunned such comparisons, preferring to reinterpret the genre by incorporating influences from trad jazz, through folk to modern rock and electronica. The track Here It Comes,

But his songs also carry the mark of a craftsman – for he is that too. Both in music and as a result of his eclectic upbringing and life experience that taught him to craft songs with the same attention to detail as he did when earning a living with his skilled hands.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*