Newsfeed

Hyco: Blend of heavy riffs, prominent electronics, and saccharine melodies…..

Hyco - Leylines

Hyco is a transcontinental progressive metal band based in Asheville, NC and Seattle, WA. Taking influence from a range of artists on genres, the music is meant to defy easy comparison while being accessible and familiar, with a blend of heavy riffs, prominent electronics, and saccharine melodies. The track Spectre, with very good riffs and a very well-crafted song structure.

Hyco is a very energic band and their music imideately catch my attentions with their fascinating eclectic and ambitious approach.

Hyco plays a prog with metal injection and a healthy doze of crazy hooks and creative riffs. The band have many catchy choruses and uses diverse instruments to make it sound interesting. The title track Leylines,

Track list:

1. Leylines (6:16)

2. The Path (6:43)

3. Empire (6:37)

4. Spectre (6:11)

5. Long Goodbye To Heaven (7:42)

The track The Path,

Total Time 33:29

Line-up:

Nick Marcone – Vocals, Guitar, Bass, Keys

Kurt Conway – Programming, Keys, Arrangements

   With:

Dan Hochhalter – Banjo and Fiddle (3,5)

Will Allen Jr – Trumpet solo (2)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4923 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*