Newsfeed

Within Nostalgia: Gear up when the snow begins to fall…..

Within Nostalgia – Void And Decay

Within Nostalgia is a Bleak metal band from North Bay, Ontario. Inspired by nature and emotion, emitting the darkest of the human subconscious…As the snow begins to fall across their home country of Canada, Within Nostalgia gear up to release their second album Void And Decay. The track Desideratum,

That song offers many moods and in a very good way, and as a kind of bonus it is a fair amount of very good hooks and rhythmical propulsion. The single Desideratum was written by Bell shortly after the release of the last album and is the song used for the official single video. The song features heavy guitar riffs, double bass, and harsh vocals with a break just over halfway building up into a furious bridge riff. It ends with the chorus riff into a dead stop. The band explains the single further,

 «Desideratum means something that is needed or wanted and lyrically it relates to the current state of society with the pandemic and that things like this are necessary to teach us a lesson and to depopulate for the better of the earth».

Formed as a creative outlet for negative emotions, Within Nostalgia came about from the desire to look into the past for a different perspective today. The band expects this offering to be received with curiosity and hopefully with an open mind. Their music, especially this album, has an immense range of genres within it, and being a two-piece collaboration, Void And Decay brings on a different dynamic and feel.

The tracks on this album reflect a certain time in the duo’s lives. Void And Decay portrays the two extremes; the void is the destined path of our society whereas the decay represents the result of the chaos in the world we live in. The lyrics come from a personal expression that encompasses many forms of emotion and observation as well as relating these things to nature. The inspiration comes from self-reflection and the reflection of the world around us, turning negative events and emotions into something relatable.

The dark and thoughtful music of Within Nostalgia is recommended for fans of Woods Of Ypres, Agalloch, and My Dying Bride.

Track Listing:
1. City of Nameless Faces (5:25)
2. Beneath Unworthy Presence (5:55)
3. BlackLight (6:51)
4. Higher Than My Fears (7:31)
5. Desideratum (6:09)
Album Length: 31:53  

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5753 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*