Newsfeed

Third Planet: Things had time to mature…..

Third Planet - T - 0

Mother earth or Tellus is the third planet from the sun, and consequently the Hungarian band Third Planet self-description «Music From The Earth» is very correct. T –o is the latest effort from the band and her are the track Another World,

Third Planet was born in 2018 and T – o is its debut and feature ten songs with progressive psychedelic songs. The album offers classical guitar solos and plenty of catchy chorus. As many other bands Third Planet was affected by the virus situation and the album production was delayed.

The band states, «Let’s not mind the slippage, because a lot of things had time to mature, especially the keyboards, which are still new to us. Electronic elements have been added to several songs, an intro has been made for Another World and Raingame. The songs received, exclusively electronics and guitar accompaniment, with many supporting vocals». The track Eyes Wild Open,

«In addition to the Another World intro, it was also enriched with a video, so this song received a clip because it has many music solutions fresh for the band and their message is also considered important. They were filmed with the staff of the Foreign Band, who have been monitoring the work of the Third Planet from the very beginning, so it was incredibly dynamic and enjoyable to go through this creative process with them. In the horror-striking video, hooded-flagged figures surround the chained orchestral instruments, crushing against members of the band against a similar ominous background». The track Raingame,

Tracklist

1. Raingame (4:40)

2. Dancing Queens (4:50)

3. Blue Moon Vale (4:17)

4. Another World (3:39)

5. Eyes Wide Open (7:02)

6. Rozsabors (4:31)

7. On My Way (4:11)

8. Take It On (4:07)

9. Where The Life Begins (6:08)

10. Weaker (4:05)

Total Time 47:30

Line-up

Kornél Bernáth – main vocals, bass, synths

Máté Szigeti – guitars, vocals, synths

Nikosz Tasos – drums

Kristóf Mihályfi – bass, vocals

   With

Ágnes Nagy – vocals

Mihály Kristóf – synths

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5362 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*