Newsfeed

Eximperitus: Invokes the magic of ancient gods…..

Eximperitus - Šahrartu

Belarusian occult technical death metal band Exiperitus will release their second full-length album Šahrartu in early 2021 on Willowtip Records. Exiperitus (shortened from Eximperituserqethhzebibšiptugakkathšulweliarzaxułum) invoke the magic of ancient gods for six rituals of complex, forward-thinking brutality. Šahrartu not only brings Exiperitus to a new level, but pushes boundaries of death metal beyond imagination. The album is a grandiose and majestic representation of a new era of death metal being ushered in by Eximperitus. The track Utpāda showcases continued progression in the band’s sound and song-crafting and captured the attention of a growing legion of fans.

Hailing from Minsk, Belarus, Exiperitus takes its name from dead languages of the Ancient East. The band was formed in 2009 and released its first demo – Triumpho Tenebrarum In Profundis Mors – in 2011. Two years later the band released another demo, Promo 2013.

In 2016, Eximperitus released its debut full-length, Projecting the Singular Emission of the Doctrine of Absolute and All-Absorbing Evil…, on Japanese label Amputated Vein Records. Despite its provocative and perplexing lyrical concepts, the album was highly-acclaimed by listeners and critics, receiving rave reviews in numerous webzines and music issues around the world. The album proved Eximperitus to be a band capable of creating a detailed, conceptual universe consisting of sophisticatedly composed music with inexpressible majestic atmosphere. The debut was followed in 2017 by W2246-0525, an EP that showcased the next step in Eximperitus’ evolution.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*