Newsfeed

Antiqva: Chamber Black Metal…..

Antiqva - Funeral Crown

Antiqva is a Chamber Black Metal. Project founded by Xenoyr (Ne Obliviscaris) and Lindsay Schoolcraft..

International chamber black metal group Antiqva is on the eve of releasing their single, to be followed by a full-length album later in 2021. With dramatic chants and moving string sections, this is a show-stopping introduction to a project with high expectations.

Australian vocalist Xenoyr (Ne Obliviscaris/Omega Infinity) and Canadian Juno nominated composer/pianist/harpist Lindsay Schoolcraft, conceived the idea for Antiqva while touring Europe in 2015, both expressing the interest to explore different musical pathways within the same band, ultimately starting a project that combined the age and elegance of classical music with the wild fervour of black metal, bringing both worlds together to create something altogether truly immense yet intimately detailed.

With an ensemble of experienced past, present, and live musicians from bands including Negator, Karkaos/Blackguard, Black Crown Initiate, Susperia/Abyssic, and The Ocean (in addition to Xenoyr and Schoolcraft’s own lengthy resumes), Antiqva unites many talents, and if the depth and intricacy of Funeral Crown is any indication of what’s to come, Antiqva is not a band to sleep on.

Line-up:

Xenoyr : Harsh Vocals

Lindsay Schoolcraft : Orchestrations, Piano & Ethereal Vocals

Fabian Schaper : Guitars

Justine Ethier : Drums & Orchestrations

Dalai Cellai : Cello

Memnock : Bass & Contrabass

Andy Thomas : Clean Vocals & Additional Guitars

Antiqva is pronounced as antiqua.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7073 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*