Newsfeed

Kansas: Legends strikes back…..

Kansas – The Absence Of Prescence

America’s legendary progressive rock band Kansas has released an official music video for their song The Absence Of Presence, the title and opening track of their most recent album, which was released this summer. The video is the perfect companion to the anthemic track.

Michael Baucom states about the music, «Shades of Masque, a bit of Monolith too, would slot in nicely on either album, prog/prog metal, the guitars sublime, the classic violin riffs too, organ reminiscent of Steve Walsh, great job Tom Brislin. Fabulous!».

The album has been widely praised for its musicianship and dedication to classic Kansas sound. From Forbes, and Billboard to American Songwriter, critics have called it one of the best albums in the Kansas catalogue. In addition the also entered many list around the world, and the fans were thrilled

Previous to the album’s release, the band released songs and music videos for the singles Memories Down The Line, Jets Overhead, and Throwing Mountains.

The Absence Of Presence follows-up 2016’s The Prelude Implicit, which debuted at #14 on Billboard’s Top 200 Albums chart. Kansashas sold more than 30 million albums worldwide, and is famous for classic hits such as Carry On Wayward Son and Dust In The Wind to the progressive epic Song For America.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4706 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*