Newsfeed

Sundrowned: Herring and Post Black Metal….

Sundrowned - Become Ethereal

Haugesund in Norway is known as the herring town, but the town also has one Post Black Metal band named Sundrowned, a solo project by Jone Andersen Piscopo. The newcomers announce debut album Become Ethereal and unveil leading single La Tristesse Durera Toujours (Sadness Will Last Forever),

Fysisk Format will releases Become Ethereal which is set for release on March 19th.  Sundrowned have a sound reminiscent of bands like Alcest, Rosetta and Deafheaven, Sundrowned is primarily the solo project of Jone Amundsen Piscopo but is joined by Aron Eggertsson, Gabriel Innocent and Markus Jakobsen live and on the album.

The album is recorded and mixed by Ørjan Kristoffersen Lund (NAG, Avast, Agenda) at his Bridge Burner Recording in Stavanger and mastered by Brad Boatright (From Ashes Rise, Sleep, Nails) at Audiosiege, Become Etherea is the first album in a series exploring the different facets of humanity seen through the lens of classical alchemy and the search for perfection. The album takes on the concept of the soul in the form of memories. Both how your own actions and experiences affect you as well as how the people around you shape your personality and emotional state.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*