Newsfeed

Kaleidoreal: The grand and the complex interchange with the simple and humble passages….

Kaleidoreal – Love`s Bright Light

Love`s Bright Light is a Studio release by Kaleidoreal and that album will be released in fifteen days. All songs are written and arranged by Lars Granat and recorded along with musical guests. The title track Love`s Bright Light,

Track-list:

The One

The Girl Who Stopped The World

Other Side of Me

Oh Son

Pinnacle

Words Are But Words

Love’s Bright Light

Performer Credits

Love’s Bright Light includes everything fans have come to expect from a Kaleidoral release and takes it one step further into concept album territory and the epic prog is still present. The grand and the complex interchange with the simple and humble passages, and emotion once again is the driving force behind Lars Granat’s signature song writing. The track The One,

 «This album is about my family, my wife and my kids, and about being a dad» says Granat who sings and plays all the instruments on the album. «I wanted to do everything myself this time, because of the songs being so personal. This will also be the third and last Kaleidoral». The track Other Side Of Me,

«I’ve had so much fun and people have really liked the music, and so I feel I should get some people together for an actual band making prog rock. So be sure to be on the lookout for that!».

The band Kaleidoreal is the brainchild of Lars Granat (Ended) and the music is a blend of classic prog meeting modern prog and in addition the music is spiced up with alternative rock. The second album Finally See Myself was relase last year following last2018`s critically acclaimed debut album A Life Wasted. An album with many mood and genres from classic prog, pop, rock and metal with influences from Neal Morse Band and others.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*