Newsfeed

Vitam Aeternam: Complex, emotional, dramatic, haunting, melodic, intense, and cinematic music….

Vitam Aeternam - The Self​-​Aware Frequency

Vitam Aeternam is a dark experimental musical project formed by entities known as Jake Rosenberg (USA), Râhoola (México), and André Aaslie (Norway). A very nice offspring of our interconnected digital zeitgeist and the album The Self​-​Aware Frequency is the result of this three musician’s collaboration. The track Human,

Jake Rosenberg, Râhoola, and André Aaslie shares musical values, that such entities were able to create an original album full of complex, emotional, dramatic, haunting, melodic, intense, and cinematic music. An honest work from the subconscious depths. The track Coward,

Tracklist

1. Born (2:41)

2. Coward (6:40)

3. Becoming (0:51)

4. Human (7:00)

5. Arising (0:52)

6. Death (2:15)

7. God Machine (9:33)

8. Transcending (1:04)

9. Viral Idea (4:55)

Total Time 35:51

Line-up

Jake Rosenberg – Keyboards, Piano, Programming,  Sampling

Râhoola – Vocals, Choir, Keyboards, Piano, Orchestration, Programming,  Sound Design

André Aaslie – Piano, Orchestration, Moog,  Mellotron

   With

Bor Zuljan (Devil Doll) – Electric and Acoustic Guitars

Øyvind Mustis Mustaparta – Piano (6)

Juan Manuel Flores – Violin

Goran Setitus, Alasdair Dunn, Przemyslaw Kajnat, Lotti Wood

The Self​-​Aware Frequency many genres is represented and combined and there are elements of prog, film score, heavy metal, industrial, electronic, rock, pop and classical music. Combining so much can easily be embarrassing to listen to, but here Aasli, Rosenberg and Râhoola succeed in making an incredibly exciting music that the listener just wants to hear over and over again! The music is engaging and challenging and follows in the footsteps of other music innovators such as Devil Doll, Sleeepytime Gorilla Museum, Devin Townsend etc. Vitam Aeternam sounds fresh and are never boring and distinctiveness and the composition is well-crafted and creative.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*