Newsfeed

Damnnation: Difficult to classify in just one specific genre…..

Damnnation - Parasite

Damnnation is a new  band based in São Paulo, Brazil, and they now releases another music video, this time, from the track Parasite. The song is part of the debut EP, entitled Parasite, released on November 10 through the label Xaninho Discos. Parasite brings a new and extremely heavy sound, a different style within the extreme metal being difficult to classify in just one specific genre.

The Damnnation is a feminine power trio that presents a versatile sound that mixes several strands of extreme metal. Three insane girls making metal without labels, aware and consistent with themes about depression, injustice and politics. With influences from Testament, Megadeth, Nervosa and Kreator.

The band started after guitarist Renata Petrelli (Marie Dolls, ex-Sinaya) and drummer Cynthia Tsai (Little Room, ex-Sinaya) decided to found a new band in early 2019, where they invited Camis Brandão, (Charlotte Matou Um Cara), to join forces and make a type of metal flexible and more organic, without clinging to stereotypes, putting all the good influences of the group and making new songs, with a unique sound and a lot of personality. With a focus on other projects, Cynthia Matou Um Cara and Camis Brandão leave the band, which now has Aline Dutchi (bassist) and Leonora Mölka (drummer).

Tracklist:

1. World’s Curse

2. Apocalypse

3. Parasite

4. Unholy Souldiers

Lineup:

Renata Petrelli

Aline Dutchi

Leonora Mölka

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*