Newsfeed

Entheogen: Strive to get experimental…..

Entheogen – Other World

Enteogen states, «A musical group which expresses esoteric hunches into progressive, chaotic yet soothing waveform constructs».  Entheogen is a progressive metal band from Gent. The band formed in 2017 after some chemistry-laden jam sessions between Laurens (guitar), Keivan (guitar) and Anton (bass). The band found the right drummer in Chevy in 2019, after it became clear he too was looking to make progressive music and had the chops to make it work.

Entheogen carries influences from various metal genres such as progressive, death, doom, black, thought they produce some post rock sounding riffs as well. The members come from different musical backgrounds. They strive to get experimental and put out unique pieces of music.

Among other venues, so far the band has gigged in Ghent at Kinky Star and Asgaard, in Kortrijk at Den Deugniet and won the Moshroom Rockrally 2019 (Moshroomfest Sint-Eloois Winkel). They were due to perform at Belgian Blast festival 2020, but this was postponed due to the corona crisis. Soon the band will release their first EP independently. The drums were mixed by Matthijs Quaars of Quaars Productions.

Tracklist:

1 – Entering The Other World

2 – Fade In

3 – Disintegration

4 – Of Remembrance

5 – Mountainous Wave

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*