Newsfeed

Druon Antigon: With elements of doom and glitch electronica…..

Druon Antigon - Desontstijging

Druon Antigon offers existential cosmic black metal with elements of doom and glitch electronica.

Both the chilling realisation of humankind’s utter insignificance and the calm acceptance of that truth are explored within the vast scope of Druon Antigon’s debut of cosmic black metal, Desontstijging.

We are very proud to unveil the debut single from this new project of a mystery Order member.  A core of black metal is psychically flayed, as a storm of psychedelic industrialised electronic atmospherics spiral round it in disruptive eddies, ebbs and rhythmic flows.

The full album is a mirror-shattering fractal dimension of sound, combining disparate influences such as Darkspace, Venetian Snares, Mizmor, Mesarthim, Progenie Terrestre Pura, all into one cohesive, coherent whole –which you can hear for yourself in this 10-minute advance track, Zinloos.

«Observe ye everything that takes place in the heaven, how they do not change their orbits, and the luminaries which are in the heaven, how they all rise and set in order each in its season, and transgress not against their appointed order. Behold ye the earth, and give heed to the things which take place upon it from first to last, how steadfast they are….» – The Book Of Enoch

«So convinced are we of our superiority and importance; so sure that we stand but one step from godhood. We build our towering monuments in a futile bid for immortality and create our religions and philosophies that explain our place at the pinnacle of existence. Yet what are we really but dust? Tiny particles gifted brief windows of sentient existence… No matter how we rail at the heavens and insist upon our precious uniqueness and power, we are but a fleeting breath in the cold and endless halls of eternity».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*