Newsfeed

Derek Neibarger: With lyrics about anger, fear, anxiety, and sadness…..

Derek Neibarger - F29

F16 is a plane! The General Dynamics F-16 Fighting Falcon is a single-engine supersonic multirole fighter aircraft originally developed by General Dynamics for the United States Air Force (USAF).

F29 is the new groove/doom metal album from vocalist/multi-instrumentalist Derek Neibarger (Godless Angel, Morbid Zombie, Gore Stained). Released through Atomic Zombie Records, F29 features eight crushing metal tracks over forty-two minutes, written and recorded over the summer of 2020. Lyrically, F29 is an exploration of the anger, fear, anxiety, and sadness that has crept into the consciousness of so many of us during this tumultuous year. Derek takes a deep dive into his own depression, putting music and words to the darkness that seemingly consumed his every waking moment over the past twelve months.

Neilbarger comments: «F29 is one of my most intensely personal creations, as well as some of the best songs I’ve ever written. I couldn’t be more proud of this musi». Listen at Bandcamp

Track list:

1. Toxic 04:53

2. The End of Everything 06:28

3. Ghosting the Apocalypse 04:00

4. The Abyss 06:02

5. Born and Raised, Dead and Buried 04:47

6. Winter is Coming 05:05

7. My Downward Spiral 05:48

8. Cast My Ashes 04:57

Neilberger also states on his Facebook page, «Hello everybody, I’m a 50 year old metalhead from the USA. I’m into all genres, but my favorites are death metal, doom, thrash, and black metal. I work from home as a medical record analyst, and I’m a husband/parent/grandparent. I’m also an artist, songwriter, and vocalist/multi-instrumentalist. I release music through my own tiny vanity label on Bandcamp. I don’t make any money from my songs, I just do it because I love writing/recording heavy music and sharing it with others».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*