Newsfeed

Kalidia: Re-recorded their debut album…..

Kalidia - The Lost Mariner

Kalidia is a melodic power band from Italy born in 2010 by an idea of Nicoletta Rosellini (Vocals) and Federico Paolini (Guitars); with the input of bass player Roberto Donato the band soon started to record its first EP Dance Of The Four Winds (2012) produced by Alessio Lucatti (Vision Divine, Etherna). The 4 tracks Ep was reviewed by several magazines and webzines, receiving extremely good response from press and fans all over the world.

Now the debut album is upcoming because the album is re-recorded and Kaida have just released a lyric video for The Lost Mariner as the first taster of what to come.

 Lies’ Device was originally released independently in 2014. The re-recorded version will be released on CD, limited vinyl and digital on February 5th via Inner Wound Recordings. The album was mixed and mastered by Paolo Campitelli and the new artwork was created by Jan Yrlund (Battle Beast, Apocalyptica, Delain).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*