Newsfeed

Omega Diatribe: Humans could only use the Earth in a limited time….

The band Omega Diatribe states, «There’s a secret ancient writing stem from an unknown alien civilization, a contract between Humans and Aliens about the use of the planet Earth. The government calls it Omega Diatribe. This contract says Humans could only use the Earth in a limited time. Overtime is not allowed.

When our time is over they’ll come back and take us to a higher level planet. Only the open minded people could survive the transmission, cuz their mind can undergo the changes of the human body».

Today Permafrost offers groove metal from Hungary from the band Omega Diatribe, and the band has released the 4th studio record called Metanoia via Metal Scrap Records. The track Parallel,

The album has been mastered at Fascination Street Studios by the legendary Swedish producer Jens Bogren (also producer of Sepultura, Arch Enemy, Katatonia, Dimmu Borgir and so on…). The track Mirror Neuron,

It’s absolutely a massive quality production with high energy grooves, in your face vocals and killer polyrhythmic elements. Highly recommended for fans of Meshuggah, Slipknot, Machine Head, Whitechapel and Fear Factory.

Omega Diatribe was formed in 2008 by Gergo Hájer (guitar) and Ákos Szathmáry (bass). They bring some super heavy grooves combined with crazy polyrhythmic elements. After years of hard work, they finally released their full-length debut album titled Iapetus which was nominated the Best album of the year in Hungary, and landed on the second place.

The band also worked together with the legendary drummer Kevin Talley who is featured on their second release Abstract Ritual which was released on the 26th of February in 2015. Omega Diatribe was signed to the American record label Independent Ear Records on the summer of 2015. By 2016 the band was mostly playing abroad and festivals such as Euroblast ’16.

The band released a single in the beginning of 2016 called Contrist. The release also contains an exclusive cover of Slipknot’s anthem. In the beginning of 2017 the band get signed to ILS Group at Universal Music Group.

Omega Diatribe released their third studio record called Trinity in 2018, which has been co-produced, mixed and mastered by the Danish producer Tue Madsen at Antfarm Studios. Trinity has been released under the Ukrainian Metal Scrap Records. After a massive year with full of tours the band won The year’s best live band and also The year’s best studio production by Hungarian Metal Awards.

A few weeks ago, a new chapter in Omega Diatribe’s rich career was written when they released the album Metanioa. Listen and enjoy!!!

Line-up:

Milán Lucsányi – vocal

Gergő Hájer – lead guitar

Tamás Höflinger – guitar

Ákos Szathmáry – bass

Richárd Szpuszenik – drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4923 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*