Newsfeed

Claustrofobia: Ambassadors of Brazilian heavy metal….

Claustrofobia – Riff Cult

Head banging thrash metal delivered with a passion and energy unrivalled is what Brazil’s Claustrofobia is about! One of the biggest names in Brazilian metal, Claustrofobia, returns with the release of the new single, entitled Riff Cult. Currently living in the USA.

The video clip was produced by the band itself and edited by drummer Caio D`Angelo during the quarantine, and exhibits a lot of the purest heavy metal action. The song is a celebration and homage to guitar riffs, explains vocalist Marcus D`Angelo: «We consider it a culture, a cult. It is the hook of all Metal, everything is born from the guitar riff. And Riff by Riff, we are fueling our passion for Metal, fueling our desire to continue the legacy. The Riff is what addicts us in a good way. In this quarantine the love for Metal became more evident, without shows and without contact with the fans, so we decided to pay tribute and celebrate».

Riff Cult is the first single from the new Claustrofobia album, which is being produced by renowned Brazilian producer Adair Daufembach who has worked with names like Megadeth, Angra, Kiko Loureiro, Aquiles Priester, Dirk Verbeuren and Tony MacAlpine.

Claustrofobia  was formed and led by the D’Angelo brothers in 1993 in Brazil, the power trio definitely achieves its status as one of the ambassadors of Brazilian heavy metal, accumulating years of experience and The unmistakable enthusiasm that has won countless shows, such as the tour that crossed the United States in 2019 as co-headliners of the band Master, opening for Slayer’s farewell tour in São Paulo, and performing at Rock in Rio 2019 alongside the bands Nervosa, Torture Squad, Anthrax and Slayer.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6850 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*