Newsfeed

Palm Ghosts: Retro cinematic dream pop…..

Palm Ghosts – Static Swell

Palm Ghosts imagines dream pop, new wave and dark cinematic textures into an eclectic musical potpourri.

Nashville, TN. based dream pop act Palm Ghosts are set to release their new single Static Swell via Golden Robot Records on December 1st. Static Swell is textured, atmospheric and incredibly addictive Static Swell will no doubt see Palm Ghosts pique the attention of fans of their influences whilst digging their way into the aural senses of a new of batch of fans, high on current day dream pop. The title track Static Swell,

Musically inspired by late 80s/ early 90s shoegaze and psychedelic pop sounds from the UK, Static Swell from Palm Ghosts observes the confusion of living in today’s world…from toxic partisan politics and the pandemic to the 24 hour news cycle, it’s impossible not to feel isolated.

Led by songwriter and producer Joseph Lekkas, Palm Ghosts take cues from such bands as Cocteau Twins, Peter Gabriel, Echo And The Bunnymen, New Order, early U2 and The Cure. Palm Ghosts take the sounds of early 80s alternative music and brings it into the new millennium.

 Palm Ghosts self-released three records before signing with Golden Robot Records.  Their self-titled debut is a tapestry of lo-fi folk and indie pop. Their second record, Greenland, consists of songs that walk the line of electronic, indie and Americana music. In May of 2017 Palm Ghosts finally found their sound with the release of Architecture, a critically lauded collection of cinematic dream pop songs. The track John Carpenter,

Palm Ghosts is Joseph Lekkas, Ben Douglas, Jason Springman and Rene Lambert. The track Press Animal,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*