Newsfeed

Shrines Of Dying Light: Cultivates the melancholy niche…..

Shrines Of Dying Light - Sadness

We at Permafrost have previously pointed out that a lot of exciting things are happening in Swiss music. Shrines Of Dying Light is a new band that definitely offers a lot of exciting music.

 Sadness is the second record from Swiss Melancholic Doom Metal band Shrines Of Dying Light. It’s a concept album about personal development and a very intimate piece of music. Sadness was recorded and produced by Shrines of Dying Light’s lead guitarist Roman Zemp (Zerom Music). Mixing and mastering by Michael Hahn at Rosenquarz Tonstudio, in Lubeck, Germany.

Tracklist:

Entering Infinity (Prelude)

Whispers (Sadness Part 1)

Tragedy in the Woods

Flowers

Into Singularity (Interlude)

Saddest Man (Sadness Part 2)

Void

Farblos

Solitude (Postlude)

Line-up:

Julian Roßdeutsch – Rhythm Guitar + Vocals

Roman Semp – Lead Guitar

Roger Dürring – Bass During

Michael Huber – Drums

The beginning of Shrines Of Dying Light was personal development. Caused by different reasons but united by the same destination, the band has been founded in summer 2016 by vocalist and rhythm guitarist Julian Roßdeutsch and lead guitarist Roman Semp as a side project. Shortly after founding the band bass player Roger Dürring and drummer Michael Huber joined the band. As the four musicians resonated well with each other, the side project developed into a full grown, ambitious and unique Doom Metal band.

The music of Shrines Of Dying Light pulled towards a niche pretty soon: melancholy. The sound of the four musicians is soft and hard at the same time, aggressive and calming. Their lyrics include deepest abysses and desires, work up philosophic thoughts while the meanings are transported very intimate and personal. Doom Metal fans may find elements of classic 90-ies Doom in their music, still they have a new and special interpretation of this genre.

Their debut album Insomnia was been self-produced and released in august 2018. After some shows in Switzerland, the musicians decided to produce another record. The album Sadness was made in the own studio again and heavily affected by corona virus.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6710 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*