Newsfeed

October Changes: With the ability to reach beyond metal-music-lovers…..

October Changes - The Dark Paradise

October Changes is agothic metal band from Belgium.

They created their own unique style. In their music you might find some influences from bands like Lacuna Coil, Within Temptation, Dark Tranquility, In Flames, Moonspell, Amaranthe, …

The track The Dark Paradise is Part I of a two part series.

The story of the song is about a siren and a young man that fall in love. But their love was never meant to be. One day the siren disappears and the man is left behind alone and broken. He wonders if it was real or all a dream and lives the rest of his life full of grief in a small house at sea. Sometimes he thinks he can hear her cries when he wanders his eyes over the vast horizon of the sea.

October Changes brings an eclectic blend of symphonic, industrial and gothic metal, fused together with some electronic influences.  The female vocalist delivers vocals that go from clean, more classic inspired to more powerful dark vocals. The result is a unique and variable sound that has the ability to reach beyond metal-music-lovers.

«For the mixing and mastering we wanted someone that could bring out the best in our music. We found a really good match with Josh Welshman from JW mixing in New York. Some people might know him as the vocalist from the band Defeated Sanity. He has produced, mixed and mastered some great bands like Norah Jones, David Crosby, Defeated Sanity,… It was a real honor and pleasure to get the chance to work with such a great guy!», October Changes

The band states, «The idea for the song Decay Of Sleeping Beauty was to tell a darker and somewhat lugubrious version of the tale Sleeping Beauty. But our goal is also to bring good music and to touch people with our songs and lyrics».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*