Newsfeed

Soulskinner: Occasional unexpected well-functioning ideas…..

Soulskinner - Seven Bowls Of Wrath

Formed in the year 2000 and with 4 albums under their belts, Greek death metallers Soulskinner have made a name for themselves within the Greek scene in their 20-year history. Seven Bowls Of Wrath will be their 5th opus and the 3rd one to be released by Xtreem Music.

 Although the band presents itself without their long-time vocalist Gothmog, who was replaced by Marios Lampouridis due to professional obligations, Soulskinner have managed to keep their essence intact where brutality, heaviness and epic melodies, offering a personal style that defines the spirit of the band. Without a doubt, this new album will not disappoint any of their followers and will get many new ones. Seven Bowls Of Wrath wasreleased on November 11th, 2020 through Xtreem Music on CD & 12″LP formats.

The music on Seven Bowls Of Wrathis is a lot more upbeat and energetic than is typically the case for Soulskinner.  In addition the band obvious have increasingly melodic approach and even some hints of Black Metal. The song structur is nice and dynamic and as a bonus there are occasional unexpected well-functioning ideas.

Track list:

Tetraktys

Night

The Principles of Truth

Eternal

Regeneration of the Soul

Primitive Light

Seven Bowls Of Wrath

Angel of Darkness

The Destroyer Of Worlds

The Death Seal

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*