Newsfeed

Greg Lake: Prog Christmas……

We are close to Christmas and what is more naturally than a prog Christmas song? Greg Lake from Emerson, Lake and Palmer has written this song.

I Believe In Father Christmas is available as part of the new, career-spanning, Greg Lake Anthology, out on Deluxe 2CD, 2LP, Digital and Streaming. Contains rare & unseen photos, extensive notes & tributes to Greg Lake.

Lake launched a solo career, beginning with his 1975 single I Believe In Father Christmas which reached number two in the UK. He went on to release three solo albums with his Greg Lake Band with guitarist Gary Moore, recorded 1981 through 1983 (two studio albums, one live album), as well as collaborating and performing with other artists and with various groups in the 1980s, had occasional ELP reunions in the 1990s and in 2010, and toured regularly as a solo artist into the 21st century.

 He also sponsored other artists, producing their recordings and helped them to get recording contracts.He also was a fundraiser for the National Center for Missing & Exploited Children. He died on 7 Decemb er 2016 in London, of pancreatic cancer, at the age of 69.Lake actually sang and played bass on King Crimson legendary album In The Court of Crimson King.

Born and raised in Dorset, Lake began to play the guitar at the age of 12 and wrote his first song, Lucky Man, at the same age. He became a full-time musician at 17, playing in several rock bands until his friend and fellow Dorset guitarist Robert Fripp invited him to join King Crimson as lead singer and bassist.

They found commercial success with their influential debut album, In the Court Of The Crimson King (1969). Lake left the band in 1970 and achieved significant success in the 1970s and beyond as the singer, guitarist, bassist, and producer of Emerson, Lake & Palmer (ELP). As a member of ELP, Lake wrote and recorded several popular songs including Lucky Man and From The Beginning. Both songs entered the UK and US singles charts.

Om Ulf Backstrøm (5849 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*