Newsfeed

Crawl Below: Charlie Sad Eyes’ one-man project…..

Crawl Below - 9 Mile Square

Black metal/dark hardcore/acoustic/post metal. Connecticut’s Crawl Below will release 9 Mile Square, a six-song LP of doom-infused post-metal focused on the history of Eastern Connecticut, on February 12, 2021. The album is mixed by Dave Kaminsky/Studio Wormwood, mastered by Ryan Williams/Augmented Audio.

The track List:

01 Feed The Towers Above The Trees     6:18      

02 Fire On The Hill           3:16      

03 Kingdom Of The Ruined          6:55      

04 Monument   5:41      

05 Tarnished The Name 6:03      

 06 9 Mile Square            7:10

Crawl Below started in 2017 and is Charlie Sad Eyes’ one-man project focused on his New England origins. Releases have ranged from punk-tinged black metal to Lovecraftian acoustic folk.  The newest release, 9 Mile Square, is based on the history and legends of Norwich, Connecticut, expressed through post-metal. Crawl Below is not limited in style and expresses its surroundings in a multitude of genres, changing from album to album. Charlie Sad Eyes is also in When The Deadbolt Breaks, Sentinel Hill, Holding On To Nothing, and Banth

The lyric on the track Kingdom Of The Ruined,

Across the river, the lights of the living

Over here, buildings topple like gravestones

Brick strewn, fenced off, vacant

Once a refuge for the unwanted

A place to exist and be forgotten

With fellow derelicts

Kingdom of the ruined

In this kingdom of the ruined

Walk the hallways with me

Where the scalpel severed the spark

And cold gray tables slid from walls

Ghosts exorcised drift north

To hollows and bridges there

To haunt the places we never seem to notice

Tunnels beneath us

Vines are reclaiming

And in their need pull everything away from the sun

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5135 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*