Newsfeed

Duskwalker: With H.P. Lovecraft character Nyarlothtep….

Duskwalker – The Crawling Tongue

Dustwalker is a Canadian band that are heavy as hell smashing classic, thrash and death metal into one dynamic hybrid. I guess that H.P. Lovecraft have been very surprised if it was possible to show him how many of his short stories and novels that has inspired a countless number of band for many, many years now!? Canada’s Duskwalker release music video For H.P. Lovecraft Inspired The Crawling Tongue Off All They Know Is Fear. The track The Crawling Tongue,

The song is about the H.P. Lovecraft character Nyarlothtep along with featuring super heavy riffs and vocals that sound really pissed off akin to Morbid Angel and Pantera mixed together. The band explains the track:

«We want it to take the listener somewhere dark. We have forged traditional metal, old school death, and thrash. Genres are blended creating a visceral assault that stands out from song to song with a dose of atmosphere and darkness».The members of Ontario’s Duskwalker have been making their rounds in the underground metal scene for decades and their efforts culminated in the current form in 2015. Having originally started with the sole purpose of being a money-making cover band, things took a heavier turn when they morphed into a kickass metal band.

They released a full-length Codex Mystirium in 2016 under the name The Offering and traveled extensively to promote it, however, due to another band with the same name they took the name of one of their songs. In 2019, under the name Duskwalker, they released All They Know Is Fear via CDN Records.

A heavy throwback yet modern, Duskwalker’s album All They Know Is Fear as a whole is made to be enjoyed from beginning to end with carefully arranged songs that provide a well-rounded listening experience. It is a monstrous sophomore album with themes of myth, conspiracy, and horror, showing that Duskwalker have conjured a diverse mix of extreme metal that’s recommended for fans of Morbid Angel, Carcass, and Pantera.

Track Listing:
1. The Return (1:58)
2. Dimensional Collision (4:13)
3. The Crawling Tongue (5:20)
4. Madness Unleashed (4:57)
5. Dyatlov Pass (5:58)
6. Shadowcreeper (3:58)

7. Bielek (3:50)
8. Domus Volant Noctuae (2:18)
9. The Crushing Weight Of Guilt (5:19)
10. Masters Of Vril (7:04)
11. Ripping Terror (3:43)
Album Length: 48:41

Album and Live Band Line Up:
Joey Scaringi – Vocals
John Robinson – Guitars
Cale Costello – Drums
Matt Grabon – Bass / Vocals

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*