Newsfeed

Black Pyramid: With rumbling down-tuned tones……

Black Pyramid - Black Pyramid

Black Pyramid play doom with the rumbling down-tuned tones of stoner metal gods, but with the epic arrangements of old school metal and doom acts. Add to the sonic brew perfectly executed forays into vintage psych and progressive rock, along with the apocalyptic lyrical ravings about war, the occult, and general alienation, and you’ve got an accurate picture of what the band is all about. Labyrinth Of Thoughts Records are reissuing the band’s self-titled album on February 12th. A true gem of the metal scene which has been out of print and unavailable for many years now. It was originally released via MeteorCity in 2009.

The album cones in 2 limited vinyl editions:

100 neon orange copies. (Exclusively available via  Labyrinth of Thoughts Store & Black Pyramid’s Bandcamp page).

200 brown copies.

Both editions are numbered and include vinyl bonus track Macedonia.

The Quantum Phoenix **including lyrics** a track that American psychedelic stonerdoom band Black Pyramid did on a split with Enhailer released in 2020.

Tracklist:

1….And The Gods Made War

2. Visions Of Gehenna

3. Mirror Messiah 

4. No Life King

5. Celephais 

6. Macedonia (Vinyl bonus track)

7. Twilight Grave

8. The Worm Ouroboros

9. The Cauldron Born

10. Wintermute

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*