Newsfeed

Terry Draper: With the lost message from Voyager 1…..

Terry Draper - Lost

Singer and songwriter Terry Draper is probably best known for his work as Klaatu member and co-author of Calling Occupants Of Interplanetary Craft which was covered by Carpenters. Some days ago Draper released the album Lost with 14 new songs, produced at Swamp Manor Studios. Draper was supported by five vocalists on the new album. Lisa Mychols, Jamie Hoover, Kieron Lafferty, Dana Countryman and Tricia Countryman. Bill Nadeau and Alex Davilla played guitars and Probyn Gregory played ukulele on the Lost album. The track I Am Voyager,

Finally receiving the lost message from Voyager 1 circa 1980 as she leaves our Solar System and heads toward the cosmos.

Before Klaatu (1973-1982), Terry played in a series of Toronto based bar bands as a drummer. Most notably, The Innocence of Virgil Scott. Virgil Scott and Terry Draper remain close friends, (in fact, Virgil Scottt appears on the release Stranded… with Special Guests) and is still active in the music business. Catch him performing his amazing rendition of Knock On Wood. The track Home,

Since the disbanding of Klaatu, Terry Draper has pursued a solo career and has released a number of CD’s, including Light Years Later, TerryToons, Civil War… and other love songs, Aria 52 and The Furzall Family. Throughout the ever-changing music scene, Terry has remained true to his love of Pop music, Progressive Rock and the grandiose productions of the 60’s & 70’s. Other genres infiltrate his various and varied recordings having been inspired by artists that range from Frank Sinatra to Frank Zappa, Barbra Streisand to The Beatles, The Moody Blues, Pink Floyd, King Crimson, The Beach Boys, etc. And let’s not forget his personal favourite… Peter Sarstedt.

Someone once said, «If Music be the food of the gods… play o”, or something like that. Terry Draper says Yes… let’s eat». To achieve that end, Terry Draper has had an interesting assortment of careers. He’s been a bartender, a bar manager, even a bar owner (he likes bars…), a contractor specializing in carpentry and renovations and he even owned his own roofing business and only then did he make it to the top.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6715 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*