Newsfeed

Avatar: With an anthemic and chugging song…..

Avatar – A Secret Door

Avatar premiered the official music video for the track A Secret Door, taken from their celebrated new album Hunter Gatherer. Now accompanied by the band’s signature always outside-the-box and powerful visuals, A Secret Door, which features whistles contributed by Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour, is an anthemic and chugging highlight from the record, which was subsequently named one of the best albums of 2020 by Loudwire and Revolver Magazine.

Avatar`s ambitious new era, ushered in by Hunter Gatherer, also saw the band featured as the cover story of Revolver Magazine’s Fall Issue, where front man Johannes Eckerström reflected on the power of live performance in a year where there was very little. Luckily for fans, the band has announced their upcoming 4-part concert film experience, Avatar Ages – An Impossible Concert Experience, to take place over the course of January 2021. The special event will feature performances from throughout Avatar’s celebrated catalog, starting with, Hunter Gatherer, followed by feature fan voted set lists.

Through ambitious compositions and vibrant visual storytelling Avatar seamlessly blurs the line between sights and sounds. Avatar songs are new anthems for the ages, precision heat-seeking missiles targeting a cultural landscape ready for fresh songs to champion from a band with a giant persona to rally behind. The Avatar experience is challenging, daring, and altogether captivating.

The band’s latest addition to their celebrated catalog, out now via eOne, Hunter Gatherer is an expression of meticulous structure and creative force. While it is a large departure from what carved the landscape of Avatar Country, the sound direction on the new record pushes past previous boundaries and showcases the genuine compositional writing talent that the band possesses, all while reflecting Avatar’s core elements.

The band spent the majority of 2019 touring heavily worldwide. Including sold out headlining shows in Europe, sold out headlining shows in US and Canada (with Devin Townsend and ‘68), sold out support tour for Baby Metal in North America, festival appearances such as Domination Mexico, sharing the stage with Slipknot at the Festival De Nimes, Alcatraz Hard Rock & Metal Festival.

Avatar is:

Johannes Eckerström – Vocals

John Alfredsson – Drums

Henrik Sandelin – Bass

Jonas Jarlsby – Guitars

Tim Öhrström – Guitars

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*