Newsfeed

Lazuli: With new album and guitarist….

Lazuli - Acoustic album

The French band Lazuli is probably so well-known among all in the prog society? I hope to do something about it by saying that Lazuli is definitely worth listening to. In short, they are a fantastic band with great music! That’s how easy it is in my opinion.

French prog rockers Lazuli have announced they are working on a new album for release in 2021. The new album will be an acoustic release, featuring re-recordings of material from their back catalogue

«Like a gift of new year, we are currently recording a new ‘acoustic’ album, stripped versions of songs picked up from our eight first albums, the band announced in a comment on their Facebook page earlier. A kind of lockdown album, a parenthesis. We can’t wait presenting it to you… as much as meeting you again on stage».

Lazuli released their latest album, Le Fantastique Envol De Dieter Böhm, last year. In July they announced that long-standing guitarist Gédéric Byar had left the band. He was replaced by fellow Frenchan Arnaud Beyney, who plays with M. A. N.  with Lazuli’s multi-instrumentalist Romain Thorel.

«Arnaud Betney is an excellent musician but not only that, he is a beautiful human being as well», adds Dominique Leonetti«His energy and his smile have lifted our spirits. Gédéric Byar is unique, so is Arnaud Betney; two really different musicians, so no comparison will be possible».

Link:
FacebookAbout Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*