Newsfeed

Plague Weaver: With a modern, doom-inspired atmosphere…..

Plague Weaver – Ascendant Blasphemy

Plague Weaver is a Black/Doom metal band from Canada, and was created in 2018, by RM. Band displays traditional black metal roots, delivered through a modern, doom-inspired atmosphere. A self-titled debut EP was released in 2019, and is followed by the early 2020 EP Through The Sulphur Eyes. Summer 2020 brings the addition of new vocalist, JC, and an expected full-length release Ascendant Blasphemy due out Feb 26th.The track Nothing Is Sacred is a first taster of what to come,

«Plague Weaver’s new single, Nothing Is Sacred, comes from the band’s upcoming release Ascendant Blasphemy. If there is any better song to help capture the feeling that everyone around the world has had through 2020, this is it. Nothing Is Sacred is a slow burn of death-doom, slow, grudging instrumentals entwined with harsh, raw black metal growls». – Metal Injection.

Plague Weaver is a black/doom metal band hailing from Ontario, Canada. The band was as mentioned above birthed in 2018 as a solo project by RM who released two EPs, 2019’s self-titled debut and 2020’s Through The Sulphur Eyes. Both releases displayed traditional black metal roots delivered through a modern, doom-inspired atmosphere.

Joined in 2020 with the addition of new vocalist JC taking care of lyrics and vocal arrangements, Plague Weaver started its next chapter as a duo and quickly began work on creating punishing, grim, riff-driven black metal for the next assault entitled Ascendant Blasphemy. Set for release in 2021, their first full length is an evolution from its predecessors.

More aggressive, and riff-driven but without abandoning Plague Weaver’s doom-inspired roots that can be heard on such tracks as In Exitium Caeli and ..Of Quivering Doves. Overall, there’s a lot of musical variety across the new record, and a consistency to hold everything together, from start to finish.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*