Newsfeed

Mar Assombrado: Recitations of poems and poetry…..

Mar Assombrado - Geografias Estranhas

Brazil is a gigantic country in area and also has plenty of inhabitants. The country is known for its beaches and that it is the only country in South America that speaks Portuguese. In addition, there is a lot of good music from Brazil as the prog band Mar Assombrado and their album Geografias Estranhas was released at the end of last year. A release with experimentel prog and with declamations of authorial poems. Mar Assombrado is translated, Haunted Sea

Seven years ago Mar Assombrado was founded in Recife by André Sena, whose intention was to write experimental prog and recitations of poems and poetry. The roots of the progressive rock of the band Mar Assombrado go beyond music: they are echoes of literary, historical, mythological references. The members of Mar Assombrado describe the project as a combination of music and poetry since most of the verses of the songs follow a recited line.

Tracklist:

1. Intro – Abditae Causae (2:17)

2. Geografias Estranhas (6:23)

3. O Poço (4:14)

4. Se Além Da Escuridão (4:28)

5. O Wurdalak (7:56)

6. As Horas (8:30)

7. Ao Som Dos Tritões (5:02)

8. Geografias Passadas (4:06)

9. Para Dentro Da árvore (4:48)

10. O Bosque Das Eumênides (5:07)

https://www.youtube.com/watch?v=QGs36Hldj6Y https://www.youtube.com/watch?v=1M393tef3Og

Total Time 52:51

Line-up

André de Sena: guitars, vocals

Rafael Bernardo: electric bass

Douglas Brito: drums

Marco Melo: guitar solo

Diego Santana: keyboards

Daniel Félix: keyboards solo

Pedro Huff: cello

Henrique Albino: flute, sax

Gilmar Black: flute, sax

Guto Santana: harmonica

Emília Caldas: declamation (2, 4 , 5)

Vanessa Sueidy: declamation (6, 9)

Telma Scherer: declamation (7)

Gleyce Vieira: voice (2 – final part, 8, 10)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*