Newsfeed

Baest: Dropping the bone-crushing first single…..

Baest – Necro Sapiens

Danish Death Metal Baest announce the release of their new studio album Necro Sapiens coming out on March 5th while dropping the bone-crushing first single Abattoir. The band comments: «Necro Sapiens is ultimately the most Baest-sounding record. The influences are there, but this is by far the record, where we sound the most like ourselves. The best Baest there is!».

About Abattoir, «Far from earth and out of reach, The Abbatoir lays the foundation of the necro sapiens enslaved existence. A nocturnal breed inhabits this parliament, who has one goal in sight; misanthropic and totalitarian domination».

Baest come from Aarhus in Denmark and have successfully established themselves as one of the country’s most promising metal acts in recent years. While deeply rooted in straight-forward classic death metal inspired by genre legends like Dismember, Entombed, Morbid Angel, Death, and Bolt Thrower, the 2015 formed band evolved from a Danish underground phenomenon to an internationally touring act (2018 tour with Abbath, 2019 EU/UK trek with Decapitated). The track Meathook Massacre,

Also, at festivals like Summer Breeze, Copenhell, Ruhrpott Metal Meeting, Roskilde, they left audiences impressed and begging for more. After their already praised debut album Danse Macabre the band took it to the next level in 2019 and delivered Venenum where they refined their already steamroller-like signature sound.

With the expectation-bar already set so high for their next record Baest truly drops their most anticipated and most important album so far. Baest come from Aarhus in Denmark and have successfully established themselves as one of the country’s most promising metal acts in recent years!

Baest plays hard hitting death metal on thrash guitars, influenced by bands with the infamous buzzsaw guitar tone played on the legendary BOSS HM-2 pedal, known from Bloodbath and Entombed. Baest is a death metal band with edge consisting of an awesome live act well known for its windmill head banging skills and charismatic stage presence and an original sound that liberates the band from the endless fields of modern death metal. This is a vicious and violent monster that will grow into a global beast

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4706 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*