Newsfeed

Dira Mortis: With seven intense, massive and crushing death metal songs…..

Dira Mortis - Ancient Breath Of Forgotten Misanthropy

Selfmadegods Records is the label behind Dira Mortis and their new album Ancient Breath Of Forgotten Misanthropy. The album was released December 25th and is the third full-length from this Plosig Death Metal band. Ancient Breath Of Forgotten Misanthropy brings forth seven intense, massive and crushing death metal songs influenced by bands like Incantation, Immlation and Autopsy.

Ancient Breath Of Forgotten Misanthrophy was recorded, mixed and mastered in Roslyn Studios with producer Krzysztof Godycki (Kult Mogił, Morda Stigmata, Stillborn, Ulcer).

Dira Mortis came into existence in 1998 in Gorlice, Poland, and continues to serve a powerful dose of ominous cemetery stench death metal. To date, the band has released records through the likes of Defense Records and Let It Bleed, with two full-length albums among a long line of demos, EPs, and more fleshing out their discography.

In 2014, a compilation featuring the band’s early demos called Rusty Razor Cuts was released, and the following year, the band released their second album, Psalms Of Morbid Existence, which was highly appreciated in the music press and was promoted on many shows in Poland. Dira Mortis has played live alongside the likes of Marduk, Immolation, Parricide, Deformed, Antigama, Hypnos, Patologicum, Terrordome, and Chaos Synopsis. Guest solo on Twilight Of Divine Purgatory by Uappa Terror.

Tracklist:

1. Legions Heading For Eternity

2. Worshipping The Terror Of Madness

3. Sepulchlar Maniac

4. Twilight Of Divine Purgatory?

5. The Falling Majesty Of Abomination

6. Forward To The Abyss Of Misanthropy

7. The Altars Fall

Line-up:

Leszek Makowiecki – guitar

Mścisław – guitar, bass in the studio

Vizun – drums

Kuba Brewczynski – vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*