Newsfeed

Sepulchre Of Man: With a promising taste of what’s to come……

Sepulchre Of Man - Curtain Call

South African symphonic death metal supergroup Sepulchre Of Man will release the single Curtain Call on January 14, 2021, off their upcoming debut album The Reckoning.  With the support of MMD Records behind them, the track is a promising taste of what’s to come from this new outfit.

The band explains, «Curtain Call is the opening track of The Reckoning, which is a concept album. It’s about the apocalypse brought forth by a horde of The Flayed Ones”– former humans that were taken from Earth millennia ago and tortured, resulting in their hatred for mankind. Curtain Call sets the tone by describing the destruction and also alludes to the fact that the destruction was part of a master plan put into place by the album’s primary antagonist. Sonically dark and vocally powerful, it makes sense that this track is the album’s single».

Sepulchre Of Man is a so called supergroup of the South African metal scene, consisting of band members that have all earned their stripes performing in multiple live and studio projects. The band was formed with the ethos of providing high quality death metal with eerie and epic orchestration, matched with a theatrical live show.  While COVID has slowed down the possibility of epic live shows at the moment, it has not dampened the band’s ability to pull off amazing compositions — and that is the aim of their upcoming debut release, The Reckoning.  Sepulchre Of Man writes concept albums, with the idea of future albums being about other apocalypses in parallel dimensions.

Now back to that supergroup lineup: Dave Dippenaar is the drummer of long running groove metal band Psordid.  He also plays in Nerve Zero and Omentum. Simon Werner plays bass for symphonic death metal band Surdus, bass for comedic death metal bass band Omentum, and guitar for symphonic black metal band Lesuth. Alec Larsen plays guitar for Surdus, bass and vocals for Omentum, and bass for melodic death metal band Forsaking Fate. 

Together, these three seasoned musicians create a sound that is greater than the sum of its parts.  Says Larsen, «symphonic extreme metal is something that is a fundamental part of my very being. It is an honor to be able to share something so expressive and visceral with people».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4923 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*